Publicat el Feu un comentari

La paleodieta. Pros i contres. Es saludable?

Estos son algunos jjemplos de alimentos que se pueden comer en la paleodieta.

La revista Eroski consumer publicava recentment un article sobre la Paleodieta, alimentar-se com l’home primitiu.

Aquesta dieta és i ha estat un tema de debat, amb partidaris i detractors , defensada aferrissadament per seus seguidors i criticada per molts nutricionistes i experts en alimentació.

A Les Coses Bones creiem que molt difícilment un tema es blanc o negre, i que el que predominen són les situacions en les que tot depèn del punt de vist, de la quantitat o de la qualitat.

Resumint molt la paleodieta es basa en alimentar-se com l’home primitiu, es a dir consumir principalment carns magres, peix i marisc i totes les fruites i verdures no feculentes, i evitar cereals, llegums, làctics i aliments processats.

Els defensors de la paleodieta afirmen que amb ella :

  • Disminueix la gana afavorint la pèrdua de pes.

  • Millora les tases de colesterol i de triglicèrids.

  • Millora el rendiment esportiu.

  • Ajuda en la prevenció i tractament de la diabetis, la hipertensió, els càlculs renals, l’osteoporosi, l’acne, l’artitris reumatoide i algunes malalties més.

Els detractors de la paleodieta l’acusen de ser un fals mite per :

  • Promoure la ingesta elevada de proteïnes amb els riscos que això comporta de problemes cardiovasculars.

  • Dir que pot comportar millors rendiments esportius quan en realitat l’efecte és l’invers i a més pot provocar un increment en les lesions.

Com veieu son posicions frontalment en oposades, com el blanc i el negre.

El hombre prehistórico seguia la paleodieta. Pero tenia otra opción?

Que en pensem a Les Coses Bones.

Nosaltres,mitjançant en servei de dietètica i nutrició, apostem per una dieta equilibrada, tant com a pauta alimentaria del dia a dia, com si l’objectiu es perdre pes.

La ingesta equilibrada de tots els grups d’aliments evita desequilibris de nutrients, vitamines i minerals i permet a l’organisme disposar de tots els recursos i cobrir així les necessitats que té.

Ara bé , no estem d’acord amb la dimonització de la paleodieta si aquesta es dur a terme de forma controlada i durant períodes de temps no prolongats.

L’experiència personal , desprès d’haver-la seguit , és que es fàcil de seguir ( els aliments que requereix són bàsics i principalment es fan a la planxa ), té majoritàriament aliments que poden agradar al paladar, es saciant i per la manca d’hidrats de carboni pot conduir a una pèrdua de pes, sobretot si es guanya massa muscular.

Quant al seu efecte sobre el rendiment esportiu comentar que si l’esforç no va més enllà de la hora i mitja l’organisme, si més no el meu, no rendia ni millor ni pitjor. Passat aquest temps la manca de glucogen si que es notava significativament i calia recórrer a barretes, gels o fruites.

No obstant persones que practiquen altres esport que el meu ( el ciclisme ) m’han comentat que segueixen la paleodieta amb bons resultats.

Concloent per tant, exposar-vos el consell de seguir una dieta equilibrada i saludable i si opteu per la paleodieta fer-la sempre sota supervisió d’un especialista en nutrició per evitar possibles efectes secundaris.

Les Coses Bones

C/ Major 12.  93 680 11 94

Molins de Rei

——

La revista Eroski consumer publicaba recientemente un artículo  sobre la paleodieta, alimentarse como el hombre primitivo.

Esta dieta es y ha sido un tema de debate, con partidarios y detractores, defendida encarnizadamente por sus seguidores y criticada por muchos nutricionistas y expertos en alimentación.

En Les Coses Bones creemos que muy difícilmente un tema es blanco o negro, y que lo que predominan son las situaciones en las que todo depende del punto de vista, de la cantidad o de la calidad.

Resumiendo mucho la paleodieta se basa en alimentarse como el hombre primitivo, es decir consumir principalmente carnes magras, pescado y marisco y todas las frutas y verduras no feculentas, y evitar cereales, legumbres, lácteos y alimentos procesados.

Los defensores de la paleodieta afirman que con ella:

– Disminuye el apetito favoreciendo la pérdida de peso.
– Mejora las tasas de colesterol y de triglicéridos.
– Mejora el rendimiento deportivo.
– Ayuda en la prevención y tratamiento de la diabetes, la hipertensión, los cálculos renales, la osteoporosis, el acné, la artitris reumatoide y algunas enfermedades más.

Los detractores de la paleodieta la acusan de ser un falso mito por:

– Promover la ingesta elevada de proteínas con los riesgos que ello conlleva de problemas cardiovasculares.
– Decir que puede conllevar mejores rendimientos deportivos cuando en realidad el efecto es el inverso y además puede provocar un incremento en las lesiones.
– Como veis son posiciones frontalmente opuestas, como el blanco y el negro.

Que pensamos en Les Coses Bones.

Nosotros, mediante la consulta de dietética y nutrición, apostamos por una dieta equilibrada, tanto como pauta alimentaria del día a día, como si el objetivo es perder peso.

La ingesta equilibrada de todos los grupos de alimentos evita desequilibrios de nutrientes, vitaminas y minerales y permite al organismo disponer de todos los recursos y cubrir así las necesidades que tiene.

Ahora bien, no estamos de acuerdo con la demonización de la paleodieta si ésta se lleva a cabo de forma controlada y durante periodos de tiempo no prolongados.

La experiencia personal, después de haberla seguido, es que es fácil de seguir (los alimentos que requiere son básicos y principalmente se hacen a la plancha), tiene mayoritariamente alimentos que pueden gustar al paladar, sacian y por la falta de hidratos de carbono puede conducir a una pérdida de peso, sobre todo si se gana masa muscular.

En cuanto a su efecto sobre el rendimiento deportivo comentar que si el esfuerzo no va más allá de la hora y media el organismo, por lo menos el mío, no rendía ni mejor ni peor. Pasado este tiempo la falta de glucógeno si se notaba significativamente y había que recurrir a barritas, geles o frutas.

No obstante personas que practican otros deportes que el mio (el ciclismo) me han comentado que siguen la paleodieta con buenos resultados.

Concluyendo por tanto, exponer el consejo de seguir una dieta equilibrada y saludable y si optas por la paleodieta hacerla siempre bajo supervisión de un especialista en nutrición para evitar posibles efectos secundarios.

Les Coses Bones

C/ Major 12.  93 680 11 94

Molins de Rei

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.