Publicat el Feu un comentari

L’estrès. Com combatre’l de manera natural / El estrés. Como combatirlo de forma natural

(a continuación en castellano)

Cal començar dient que l’estrès no és, en si mateix, perjudicial ni negatiu pel nostre organisme sinó que al contrari es un mecanisme fisiològic natural que fa possible que davant determinats estímuls o situacions reaccionem i ens adaptem més ràpid i millor als canvis i situacions desconegudes.

Quan l’equilibri del nostre sistema nerviós es trenca degut a algun estímul negatiu extern o a una situació que se’ns descontrola és molt possible que caiguem en l’estrès.

El problema apareix quan es produeix una cronificació de l’estat d’estrès i no som capaços de gestionar-lo correctament. És ales quan el nostre organisme reacciona davant d’aquest fet amb símptomes com sequedat de boca, suor freda, palpitacions, dificultats per respirar, ansietat o depressió.

En determinats casos i abans de recorre a la medicació farmacològica podem trobar alternatives naturals que ens ajudin a respondre amb més tranquil•litat davant aquests estímuls i situacions que tant ens afecten.

Per exemple, l’hipèric, el garum, la valeriana, la passiflora són propostes naturals dirigides a afavorir el benestar psicològic i a mantenir el to fisiològic de l’humor.

L’hipèric, també conegut com herba de Sant Joan, és un antidepressiu, lleugerament sedant i és vasodilatador perifèric i coronari. Ajuda a combatre els estats d’ànim baix.

El garum és un neurotransmissor, estimulant psíquic i revitalitzant. Ajuda a portar l’estrès per sobrecàrrega física o psíquica, activant fisiològicament el metabolisme.

La valeriana i la passiflora són plantes sedants del Sistema nerviós central, sedants cardíaques, hipotensors. Ajuden a relaxar-se i a dormir millor.

Les Coses Bones

C/ Major 12.  93 680 11 94

info@lescosesbones.com

http://www.facebook.com/LesCosesBones

http://www.twitter.com/lescosesbones

…………………..

Hay que empezar diciendo que el estres no es, en sí mismo, perjudicial ni negativo para nuestro organismo, sino que al contrario, es un mecanismo fisiológico natural que hace posible que delante de determinados estímulos o situaciones reaccionamos y nos adaptamos más rápido y mejor a los cambios y situaciones desconocidas.

Cuando el equilibrio de nuestro sistema nervioso se rompe debido a algún estímulo negativo externo o a una situación que se nos descontrola, es muy posible que caigamos en el estres.

El problema aparece cuando se produce una cronificación del estado de estres y no somos capaces de gestionarlo correctamente. Es entonces cuando nuestro organismo reacciona ante este hecho con síntomas como sequedad de boca, sudor frío, palpitaciones, dificultades para respirar, ansiedad o depresión.

En determinados casos, y antes de recurrir a la medicación farmacológica, podemos encontrar alternativas naturales que nos ayuden a responder con más tranquilidad ante estos estímulos y situaciones que tanto nos afectan.

Por ejemplo, el hipérico, el garum, la valeriana, la pasiflora son propuestas naturales dirigidas a favorecer el bienestar psicológico y a mantener el tono fisiológico del humor.

El hipérico, también conocido como hierba de San Juan, es un antidepresivo, ligeramente sedante y es vasodilatador periférico y coronario. Ayuda a combatir los estados de ánimo bajo.

El garum es un neurotransmisor, estimulante psíquico y revitalizante. Ayuda a llevar el estres por sobrecarga física o psíquica, activando fisiológicamente el metabolismo.

La valeriana y la pasiflora son plantas sedantes del Sistema nervioso central, sedantes cardíacas, hipotensoras. Ayudan a relajarse y a dormir mejor.

Les Coses Bones

C/ Major 12.  93 680 11 94

info@lescosesbones.com

http://www.facebook.com/LesCosesBones

http://www.twitter.com/lescosesbones

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.