Site icon Les Coses Bones

Mantequilla o margarina / Mantega o margarina

El debat i la polèmica que es generen al voltant de que és millor, si usar mantega o margarina per untar o cuinar, es deu principalment per l’existència dels anomenats greixos trans.

Aquests greixos trans, àcids grassos insaturats que han patit una hidrogenació per passar del seu estat líquid a sòlid.

La mantega no conté àcids grassos trans però si una bona quantitat de colesterol i greix saturat (més de 55 mg per 100 g), mentre que la margarina no aporta colesterol, conté greixos saturats però menys que la mantega (13 mg per 100 g) però conté molts àcids grassos trans.

En general és per tant preferible usar mantega si bé el més recomanable és usar oli vegetal a l’untar o cuinar.

Les Coses Bones de Molins de Rei

C/ Major 12. 93 680 11 94

info@lescosesbones.com

https://www.lescosesbones.com

————-

En castellano

El debate y la polémica que se generan en torno a que es mejor, si usar mantequilla o margarina para untar o cocinar, se debe principalmente por la existencia de las denominadas grasas trans.

Estas grasas trans, acidos grasos insaturados que han sufrido una hidrogenación para pasar de su estado líquido a sólido.

La mantequilla no contiene ácidos grasos trans pero si una buena cantidad de colesterol y grasa saturada ( más de 55 mg por 100gr ), mientras que la margarina no aporta colesterol, contiene grasas saturadas pero menos que la mantequilla ( 13 mg por 100gr ) pero contiene muchos ácidos grasos trans.

En general es por tanto preferible usar mantequilla si bien lo más recomendable es usar aceite vegetal al untar o cocinar.

Les Coses Bones de Molins de Rei

C/ Major 12. 93 680 11 94

info@lescosesbones.com

https://www.lescosesbones.com

Exit mobile version